What Is The Most Important Things In Your Life?

By Aisyah Rahim at Tuesday, January 26, 2010
 Hey people!

Dah lama macam tak berblogging. Macam agak busy sikitlah nak menguruskan hidup saya sekarang ni. Lately ni banyak benda yang saya kena fikir. Mana nak siapkan tesis lagi, assignment la, nak balik rumah la, nak beli tiket balik Kedah la, Nak hangout with my friends la and what not bla bla bla. Hurghhhh stress! Macam tak sempat aje. Maybe sebab student life memang like this? Okay bersyukur sebab ni dah final year. So dah nak habis dan bersabar serta tingkatkan usaha. Insyaallah all will become easily. Amin( Tak lupa juga doa).

I want to ask you something. Okay, what you need around you? Me?

1. DIA
Ya, the first thing in our life is Allah. DIA adalah segala-galanya. DIA yang menciptakan kita. So, kita sebagai umatnya haruslah bertaqwa kepadaNYA. Harus ingat DIA berada di mana saja. Jangan masa susah saja baru kita nak ingat DIA. Insyaallah DIA akan memakbulkan doa kita jika kita selalu meminta kepadaNya.

2. Parents & Family 
Ibu yang melahirkan kita. Bapa yang menyara kita. Tanpa mereka, tiadalah kita. Kita patut bersyukur kerana masih mempunyai ibu bapa. Dengarlah cakap kedua-dua orang tua kita selagi mereka masih ada. Saya sayang sangat ibu bapa saya. Sayang saya melebihi segalanya. Jangan lupa berdoa selalu untuk ibu bapa kita. Saya sayang juga adik-beradik saya. Merekalah yang melengkapkan lagi hidup saya sampai sekarang.

3. Love. 
Love, kasih sayang dan yang sewaktunya ada di mana-mana. Tuhan yang menentukan yang terbaik buat kita. Harus diingat yang Tuhan telah menjadikan setiap orang  dan benda itu berpasangan (Kalau salah sila betulkan).

4. Money
Like people said "No money no talk". Ouh dengar aje memang setiap apa yang kita buat sekarang need money. Rite? Nak masuk toilet pun duit, whatever pun money is very important in our life. So, work hard.

5. Friends
We need friends around us. Agree? Kawan senang, mudah dicari; kawan susah, sukar dicari. Kan? Hargailah kawan-kawan yang ada disisi kita selalu.

6. Education & Knowledge
Ilmu & Pelajaran sangat penting. Kalau tak ada ilmu dan pelajaran, kita mungkin dipandang hina oleh masyarakat. Belajar tinggi-tinggi sampai ke menara gading. Tuntutlah ilmu sampai ke negeri China.

7. Ambition
 Everyone must have an ambition. Who has no ambition, hand up your hand now? Haha. Peliklah tak ada ambition, at least we dream on what we want to be. Rite? I want to be..... ermmmm... dont know! Seriously, i dont know what I want to be after my degree. Sob sob sob. T_T

Ni aje yang dapat saya fikir sekarang apa yang saya perlu around me. You guys? Share with me. Maybe I'll get  something new from you.

Ok, nak continue my work. Got to do now!

Tata

5 suka menconteng =):

Aidi-Safuan on January 26, 2010 at 11:10 PM said...

money atas sket daripada love. :P

Aisyah Rahim on January 27, 2010 at 10:45 PM said...

tapi bagi saya love atas dari money...

by the way, thanks ya!

=)

.khai. @ drcomot on January 28, 2010 at 8:30 PM said...

money and love tu selalu tukar tempat.
kdg2 money atas, kdg2 love atas (:

Anonymous said...

Terima kasih untuk blog yang menarik

Aisyah Rahim on February 22, 2010 at 1:59 PM said...

Sama-sama kerana sudi juga singgah di sini. =)

 

Aisya Rahim Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare