Kisah naik teksi akhirnyaaaa......

By Aisyah Rahim at Wednesday, September 02, 2015 0 suka menconteng =)
Assalamualaikum w.w.t,

Alkisah satu hari yang aku dah tak ingat bila. Tapi agak lama dah benda ni berlalu. Aku kenal pakcik Teksi yang aku namakan di sini sebagai Pakcik A. Aku kenal masa aku naik teksi dari Ampang Park ke Nursery anak aku dekat area berdekatan.

Aku ni suka bercakap, so aku sembang-sembang dalam teksi pakcik A ni. Kalau tak salah, aku bertanyakan mengenai leather seat yang dia buat dekat seat teksinya. Sebab terlalu kemas pada aku jahitan seat tersebut. So aku pun risiklah di mana tempat Pakcik A buat seat tu.Tapi bukan leather ye.Ala-ala leather tu.. PVC kot kalau tak salah aku. Hehe sorry sebab tak tahu sangat.

Pastu pakcik A minta no tel husband aku untuk bagi lokasi kedai untuk buat seat tu. Aku cakap, takpe pakcik boleh bagi kat no tel aku je. Sebab pada aku bukannya apapun, just nak bagi lokasi kedai je kan. So Insha Allah takde masalah pada aku dan husband aku. So pakcik A pun send location kat no tel aku.

Oh lupa nak bagitahu, kalau husband aku outstation, aku akan naik teksi untuk ke nursery anak aku atau terpaksa balik awal dari office atas sebab-sebab tertentu. Gittew ye. Ok lepas aku jumpa husband aku, tetiba dia bagitahu yang dia kena outstation untuk beberapa hari. So dia suggestkan aku naik teksi dari nursery anak aku ke LRT station.Sebabnya susah nak ke sana kalau takde kenderaan, bukan aku taknak drive parking ke sana. Aku ada alasan sendiri!

Tetiba teringat yang baru je aku dapat no tel pakcik A lepas dia send location kedai seat tadi kan. Alhamdulillah... Bukan senang nak dapat no tel Teksi memandangkan nursery anak aku tu susah sikit nak dapat teksi. Perancangan Allah tu adalah yang terbaik. Insha Allah..

Bermula dari saat itu, kalau husband aku outstation je aku akan contact Pakcik A untuk ambil dan hantar aku ke nursery anak aku atau ke LRT station. Lama kelamaan hubungan kami menjadi rapat. Bukan setakat aku je, husband dan anak aku pun baik dengan Pakcik A. Malah isteri dan anak lelaki Pakcik A juga rapat dengan aku dan husband aku. Pakcik A bahasakan Atuk dengan anak aku. Pakcik A dengan Makcik baik sangat, Ada juga kami berkunjung ke rumah Pakcik A pada hari minggu dan juga bulan Puasa baru-baru ni. Rasa beruntung sangat aku kenal orang yang baik-baik. Syukur.. perkanalan kami hanya disebabkan aku naik teksi Pakcik A je. Dan Pakcik A dan Makcik anggap kami macam anak angkatnya.

Beberapa minggu lepas kami keluar makan sekali. So jom layan gambar kami.

Ibrah main dengan nenek dan atuk

Pakcik A & isteri

Lauk sedap sangat

Susah benar nak ambik gambar dengan si tenit

Tengok tuuu

Aduhai sayang

Haaaa oklah sikit
 Okay tu je nak cerita. Kesimpulannya pada aku, kalau kita berbuat baik pada orang disekeliling kita Insha Allah Allah akan ketemukan orang-orang yang baik dengan kita.



SeQy Beauty: Combo Set sempena Merdeka & Raya Qurban

By Aisyah Rahim at Tuesday, September 01, 2015 0 suka menconteng =)
Assalamualaikum w.b.t,


Sempena Merdeka dan Raya Qurban, #SeQyBeauty ada 2 combo menarik : 

1.Cleanser 60ml 
2.Bbcream 15ml
3.Sakura Mask 30g 



1.Set Skin Care 
2.Bbcream 15ml
3.Sakura Mask 30g 




Promo 26/08/2015-26/09/2015




Contact : Aisya Rahim 0196915304
COD: area Cheras, Hulu Langat, Ampang, Kg Pandan, Pandan Indah, Kajang, Bangi, Bangsar, mana-mana stesen LRT Putra dan kawasan sekitar.
Postage: seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak

SeQy Beauty: Set Skincare by Seqy Beauty

By Aisyah Rahim at Tuesday, September 01, 2015 0 suka menconteng =)
Assalamualaikum w.b.t,

Kredit to SeqyBeauty

Alhamdulillah dengan izin Allah swt, kami sekali lagi mengeluarkan produk baru iaitu Set Skincare by Seqy Beauty.


Set Skincare diformulasikan khusus untuk kulit Asia dan juga mereka yang mempunyai masalah kulit berjerawat, kusam, dan berminyak. Mengandungi pelbagai extract tumbuhan (alam semulajadi), tidak mempunya merkuri atau bahan-bahan terlarang, dan juga diluluskan pihak KKM. 


Fungsi dan Kelebihan:

Cleanser
1. Sebagai pelembap wajah (Vitamin E) 
2. Membaik pulih sel kulit (Vitamin C)
3. Membuang kotoran padan wajah
4. Anti-Oxidant
5. Mencerahkan kulit (sumber dari alam semulajad)
6. Anti penuaan. Menegangkan kulit sekaligus mengurangkan kedutan di wajah
7. Penyejukkan wajah (cooling agen, sumber dari cucumber)
8. Memudarkan jeragat dan bintik hitam.
9. Mengurangkan masalah kulit berminyak (sumber lemon citrus)
10. Anti-microbial

Toner
1. Membantu menstabilkan pH kulit
2. Meminimalkan ukuran pori-pori dengan penggunaan yang tepat (menepuk-nepukkan toner pada wajah dengan menggunakan telapak tangan)
3. Memberikan perlindungan dengan mengangkat mineral yang terdapat pada air disaat anda membersihkan wajah.
4. Bertindak sebagai humektan, mengunci kelembaban sehingga mengurangi kekeringan saat kulit terkena sinar matahari.
5. Mengurangkan risiko berjerawat dan berkedut.
6. Mengawal sebum (kelenjar minyak)
7.Mengurangkan radang (kemerahan).

Serum
1. Membuatkan struktur kulit lebih tegang dan anjal.
2.  Melembapkan kulit wajah yang kering akibat jerawat.
3. Mengurangkan kedutan pada wajah (Anti penuaan)
4. Menghalus serta mencerahkan kulit.
5. Menutrisikan kulit.
6. Mencegah kegatal (iritasi) atau kemerahan akibat jerawat.
7. Menghilangkan flek pada wajah.
8. Mencegah pertumbuhan bakteria dan jerawat,
9. Mengawal sebum.

Day & Night Krim
1. Menghilangkan jerawat dan parut bekas jerawat.
2. Memudarkan dan menghilangkan bintik-bintik hitam dan putih di wajah (pigmen)
3. Mengecilkan pori-pori
4. Menegangkan dan menghilangkan kedutan pada wajah.
5. Menghilangkan parut di wajah
6. Menyegarkan kulit wajah.
7. Mengawal minyak
8. Mengurangkan kegatalan dan kemerahan (akibat jerawat)
9. Melicinkan tekstur kulit
10. Melindungi kulit dari sinaran UV


Isi Kandungan Set Skincare :

Cleanser : 50ml
KKM Reg No : NOT141102733K
(Aqua, Sodium Lauryl Ether Sulfate, Glycerine, Cocamidoproply Betaine. Coconut Diethanolamide, Ascorbic Acid, Sodium Chloride, Arctostaphylos Uva-Ursi (Bearberry) Leaf Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Cucumis Sativa (Cucumber) Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Extract, DMDM Hydantoin) 

Toner : 50ml
KKM Reg No : NOT150300575K 
(Aqua, Salicylic Acid, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract. ArctiumLappa (Burdock) Root Extract. D-Panthenol, Allantoin, Iris Florentina Root Extract, Butylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Carboner, Triethanolamine)

Serum : 30ml
KKM Reg No : NOT150300577K
(Aqua, Carbomer, Arctium Lapp (Burdock) Root Extract, Iris Florentina Root Extract, Butylene Glycol, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Allantoin, D-Panthenol, Salicylic Acid, Triethanolamine)

Day and Night Krim (2 dalam 1) : 15g
KKM Reg No : NOT150300576K
(Aqua, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-75, Ceteth-20, ArctiumLappa (Burdock) Root Extract, Iris Florentina Root Extract, Chamomilla Recutita (Matricia)Flower Extract, Allantoin, D-Panthenol, Titanium Dioxide, Camphor, Menthol, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Oil, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, 1, 2-Hexanediol, Chlorphenesin)

Cara Penggunaan :

1. Cuci muka menggunakan Cleanser.
(cuci tidak perlu mengambil masa yang lama. Cukup 30 saat atau sehingga bersih. Jika anda cuci muka terlalu lama, kebarangkalian kulit akan menjadi terlalu kering)

2. Picit toner (2 ke 3 titisan). sapu rata ke wajah.(Kapas atau tapak tangan, kedua-duanya boleh digunakan. Mengikut kesenangan masing-masing)

3. Picit serum (1 ke 2 kali sahaja) dan sapu rata ke seluruh wajah.

4. Sapukan krim.

p/s : Cara penggunaan yang sama untuk waktu pagi dan waktu malam.


Kesan Awal dan Reaksi : 
1. Boleh melihat kesan seawal 3 ke 7 hari), untuk kesan maximum perlu memakai set secara berterusan selama 3 bulan.
2. Tiada pengelupasan (normal).
3. Kulit terasa sejuk selepas meratakan krim kerana terdapat ejen penyejuk.

Harga :

RM130 (semenanjung)
RM140 (sabah/sarawak)

Contact : Aisya Rahim 0196915304
COD: area Cheras, Hulu Langat, Ampang, Kg Pandan, Pandan Indah, Kajang, Bangi, Bangsar, mana-mana stesen LRT Putra dan kawasan sekitar.
Postage: seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak

SeQy Beauty: Sakura Mask by Seqy Beauty

By Aisyah Rahim at Tuesday, September 01, 2015 0 suka menconteng =)
Assalamualaikum w.b.t,

Kredit to SeqyBeauty

Untuk pengguna setia produk Seqy Beauty, kali ni SQB dah keluarkan satu lagi produk baru iaitu Sakura Mask.

Sebelum saya bercerita panjang tentang Sakura Mask, mari kita ketahui lebih lanjut apa itu Sakura? Pokok/Bunga Sakura amat disukai oleh masyarakat Jepun. Mereka suka rendamkan bunga Sakura dalam air garam dan beberapa lagi campuran lain kerana Sakura kaya dengan antioksidan dan asid caffeic yang mengukuhkan keupayaan badan untuk melawan kerosakan oksidatif.

Sakura memang sudah lama digunakan dalam perubatan dan juga dijadikan bahan utama dalam perlbagai kosmetik.

Apa itu Sakura Mask?


Sakura Mask adalah gel pelbagai fungsi kerana ianya mengandungi Sakura Plan Extract  dan Snail Extract yang terkenal dengan fungsi melembap, anti-penuaan, mencerahkan, dan juga mempunyai ciri-ciri anti-radang. Beberapa ekstrak tumbuhan juga ditambah untuk hasil yang lebih optimum.

Beberapa ekstrak tumbuhan yang digunakan dalam Sakura Mask



Fungsi dan Kebaikan Sakura Mask by Seqy Beauty
1. Sesuai untuk semua jenis kulit.
2. Menyegar serta melembapkan kulit.
3. Mengurangkan bekas jerawat
4. Mengecilkan pori-pori 
5. Mencerah dan menghaluskan kulit wajah
6. Membantu re-generasi kulit
7. Mengurang dan mencegah kedutan pada wajah
8. Mengeringkan jerawat
9. Mengurangkan kemerahan dan ruam pada kulit
10. Boleh digunakan untuk kulit terbakar
11. Kaya dengan vitamin B
12. Mengurangkan selulit
13. Menghilangkan flek hitam pada wajah
14. Memperbaiki kulit secara keseluruhan
15. Merangsang pembentukan kolagen
16. Anti-penuaan, anti-radang, anti-septik, anti-fungal

Ingredients :
  
Aqua, Carbormer, Extract Sakura Plant, Snail Secretion Filtrate, Chamornilla Recutita (Matricia) Flower Extract, Sodium PCS, Glycerin, Propylene Glycol, Allantoin, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, 1,2-Hexanediol, Chlorhenesin

Cara Penggunaan :
1. Sapu secara merata di seluruh wajah dan leher (15-20minit). Bilas.
(boleh digunakan pagi atau malam)

atau

2. Sebelum tidur, sapu secara merata dan bilas pada keesokkan pagi.

*Boleh digunakan setiap hari.
*Jika anda memakai krim malam, boleh menggunakan Sakura Mask 2 atau 3 kali seminggu.


100% Formulated for Beauty, Health and Care

Harga :
RM110 Sem/ RM120 Sabah Sarawak

Contact : Aisya Rahim 0196915304
COD: area Cheras, Hulu Langat, Ampang, Kg Pandan, Pandan Indah, Kajang, Bangi, Bangsar, mana-mana stesen LRT Putra dan kawasan sekitar.
Postage: seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak


SeQy Beauty: Cleanser By Seqy Beauty

By Aisyah Rahim at Tuesday, September 01, 2015 0 suka menconteng =)
Assalamualaikum w.b.t,

Kredit to SeqyBeauty

SQB sekali lagi mengeluarkan produk terbaru iaitu 'Cleanser by SeQy Beauty'. Setelah kami edarkan sample Cleanser SQB sebulan yang lalu, ramai pengguna yang berpuas hati dan memberi feedback positif.

Cleanser SQB berfungsi membersih dan membuang segala sisa kotoran sekaligus memberikan kesegaran di wajah. Cleanser SQB mengandungi VITAMIN E, VITAMIN C, dan pelbagai jenis ekstrak tumbuhan bagi tujuan pemutihan (menggunakan sumber alam semula jadi). Cleanser SQB juga kaya dengan buih apabila dibilas bersama air. Buih yang banyak membantu anda membersihkan wajah dengan mudah dan sempurna.

 

Anda perlu memilih Cleanser SQB kerana ianya berfungi :

1. Sebagai pelembap wajah (Vitamin E) 
2. Membaik pulih sel kulit (Vitamin C)
3. Membuang kotoran padan wajah
4. ANTI-OXIDANT
5. Mencerahkan kulit (sumber dari alam semulajad)
6. ANTI-AGING. Menegangkan kulit sekaligus mengurangkan kedutan di wajah
7. Penyejukkan wajah (cooling agen, sumber dari cucumber)
8. Memudarkan jeragat dan bintik hitam.
9. Mengurangkan masalah kulit berminyak (sumber lemon citrus)
10. Anti-microbial


Ingredients 
1. Aqua
2. Sodium Lauryl Ether Sulfate
3. Glycerine
4. Cocamidopropyl Betaine
5. Coconut Diethanolamide
6. Ascorbic Acid
7. Sodium Chloride
8. Arctostaphylos Uva-Ursi (Bearberry) Leaf Extract
9. Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
10. Cucumis Sativa (Cucumber) Fruit Extract
11. Citrus Medica Limonum (Lemon) Extract
12. DMDM Hydantoin

Cara Penggunaan
Sapu bersih dengan menggosok lembut ke seluruh wajah menggunakan jari. Bilas dengan air untuk menanggalkan sisa kotoran. 

LULUS KKM
Not141102733K

100% Formulated for Beauty, Health and Care

Cleanser by Seqy Beauty
60ml
RM45 Sem/ RM50 Sabah Sarawak

Contact : Aisya Rahim 0196915304
COD: area Cheras, Hulu Langat, Ampang, Kg Pandan, Pandan Indah, Kajang, Bangi, Bangsar, mana-mana stesen LRT Putra dan kawasan sekitar.
Postage: seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak




SeQy Beauty: BB Cream by Seqy Beauty

By Aisyah Rahim at Tuesday, September 01, 2015 0 suka menconteng =)
Assalamualaikum w.b.t,

Kredit to SeqyBeauty

Assalamualaikum. Sebelum nak bercerita panjang pasal product, meh saya ceritakan dulu sikit-sikit tentang masalah yang kerap kita hadapi. Korang pernah dengar 3 perkataan ni kan, Pigmentation, Freckles, and Spot. Kita perempuan mesti selalu sensitif pasal benda2 ni kan.
Ramai yang confius apa beza pigmentasi, freckles dengan spot ni. Macam sama je kan, semuanya bintik hitam. Tapi sebenarnya lain tau. Mari saya terangkan mengikut pengetahuan yang saya ada. 
Pigmentasi ni punca dia adalah dari sinar UV ataupun lebih senang nak paham adalah dari pancaran matahari. Kalau sesiapa yang kena, bentuk dia macam 'pulau' ataupun 'tak ada patern'.
MELASMA PIGMENTATION
Pigmentasi
Freckles pulak adalah kerana keturunan. Kalau sesiapa yang berketurunan macam ni, selalunya dari kecik/muda memang dah ada. Kalau korang perasan mat salleh selalu ada ni. Berbentuk bulat-bulat kecik. Diameter dia kecik berbanding pigmentasi.
Spot pulak terjadi akibat faktor umur, persekitaran dan jugak hormon. Lebih kurang freckles tapi berbentuk bulat besar.
Age-Spots
Spots
Antara ketiga-tiga masalah ni, yang paling susah nak hilang dan ambil masa yang agak lama adalah freckles. Ramai customer sebelum ni tanya kat saya, ada tak krim atau apa-apa product yang boleh hilangkan pigment/spot/freckles. Ada certain product yang berkesan, ada yang kurang berkesan. Susah nak bagi something yang kita boleh gerenti berkesan 100%
BB Cream by Seqy Beauty salah satu function dia adalah mencegah pengeluaran pigmentasi, spots dan freckles. Suka tak? Hihi! Jangan kata takpa la, sekarang muda lagi tak ada masalah pasal bintik2 kat muka. Bila kita biarkan, bila kita tak rawat, bila kita tak cegah, memang akan bertambah-tambah bintik2 tu, then bila dah banyak baru kita risau. Then time tu nak hilangkan pun dah susah and ambil masa yang agak lama.
Kalau sapa-sapa yang suka tengok cerita Korea mesti tau sebab BB Cream ni popular kat Korea. Artis2 Korea pun memang suka pakai BB Cream then kalau perasan kulit dorang memang cantik-cantik.

BB Cream By Seqy Beauty adalah produk kosmetik penjagaan kulit pelbagai guna. Ia juga digunakan sebagai penutup asas ,mekap semulajadi, melindungi kulit dari sinaran UV, pelembap, pengawal minyak dengan ciri-ciri penyembuh, menjana semula kulit dan mengurangkan parut jerawat. 
BB Cream juga mampu menyamakan warna tona kulit, bintik hitam dan kesan parut tanpa menggunakan mekap asas yang tebal. 
BB Cream by Seqy Beauty
- Teksturnya lembut dan ringan.
- Sesuai bagi mereka yang tidak sukakan mekap tebal, cuma mahu melindungi kulit solekan nipis, natural dan ringkas.
- Sangat praktikal, diratakan menggunakan jari sahaja.
Fungsi dan Kelebihan BB Cream
- Sesuai untuk semua jenis kulit
- Menutupi cela di muka
- Sebagai bedak asas
- lebih ringan dari foudation
- Sebagai essential krim, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit
- Melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah (SPF 30+)
- Memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya
- Wajah tidak berminyak sepanjang hari
- Berfungsi melawan sinar Ultra Violet dan pencemaran udara sehingga menjadikan kulit tetap sihat
- Melambatkan penuaan
- Tekstur yang ringan dan sesuai untuk orang Asia

Ingredients :
Aqua Cream
Beeswax
Cetyl Alcohol
Octyl Methoxycinnamate
Cyclopentasiloxane
Dimenthicone
Caprylic/Capric Triglyceride
Propylene Glycol
Titanium Dioxide
Iron Oxides
Sodium Chloride
Phenoxyethanol
Cara Penggunaan
Sapukan BB Cream secara merata pada wajah dan leher anda

Kenapa korang kena pilih BB Cream By Seqy Beauty
1. Sebab aku dah sedaya upaya mencipta satu formula yang best untuk kita bersama.
2. Insyaallah Halal sebab tak ada guna barang2 terlarang.
3. Sokonglah barangan buatan anak Malaysia, hihi!
4. Size dia praktikal, senang nak bawak masuk handbag.
5. Sesuai untuk semua lapisan masyarakat

Testimoni BB Cream By Seqy Beauty





Kalau korang jenis yang tak pakai mekap macam aku, jenis suka sapu krim sunblock je untuk cover kulit,
 then memang sesuai sangat guna BB Cream ni. Pengalaman aku pakai BB Cream By Seqy Beauty ni memang rasa ringan macam tak pakai mekap. Tak berminyak dan natural. Kulit pun nampak macam kemerahan yang asli. Kalau nak compare dengan Foundation, foundation tesktur dia lebih berat and berminyak sikit.

Harga
RM55 (Semenanjung Malaysia)
RM60 (Sabah/Sarawak)

Contact : Aisya Rahim 0196915304
COD: area Cheras, Hulu Langat, Ampang, Kg Pandan, Pandan Indah, Kajang, Bangi, Bangsar, mana-mana stesen LRT Putra dan kawasan sekitar.
Postage: seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak


#Throwback:Site Visit & Celebration on Decommission Data Center

By Aisyah Rahim at Tuesday, September 01, 2015 0 suka menconteng =)
Assalamualaikum w.b.t,

 Last week team aku yang incharge untuk decommission all old servers organize event untuk site visit old data center with bosses and all the team. Lepas setel semua briefing,bla bla bla kami celebrate dekat restoren Muhibbah (Chinese Muslim Food) di area Penchala. Alhamdulillah all went well. So jom layan gambar.


Closing our Old data Center

Wefie dulu sebelum makan

Muhibbah Restaurant at Penchala

Lauk Pauk

Ini namanya ikan Miang

Sedapnyaaaa

Lauk je yang aku makan dengan sedikit nasi
Tu je kot. Lauk semua sedap. Tomyam dia biasa-biasa je pada aku. Sorry yer, sebab komen ikhlas dari hati.

Tapi lauk lain sedap, ikan Miang tu pun sedap. So uolls bolehla ke Restoren Muhibbah ni dekat area Penchala sana. Sila google ye. Hehe. Malas nak cari alamat.

Mmuahh



 

Aisya Rahim Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare