Kesian kesayangan saya

By Aisyah Rahim at Tuesday, June 28, 2011 3 suka menconteng =)
Semalam pergi kerja dengan kereta my housemate which is we are also an officemate. Okay balik kerja as usual if aku tak pergi kerja dengan kesayangan aku mesti balik and terus belek-belek dia.

Sampai-sampai je kat rumah semalam around 6++pm semalam, aku checkla kesayangan, sekali hatiku rasa sangat terbakar. Ada la pulak kesan calar yang sangat banyak okay. Nangis aku masa tu. Baru aku tahu perasaan sayang kereta tu macam mana. I know the feeling and it really hurts okay. Bengang je aku time tu. Macam nak campak je nak mengamuk.

Start hari ni, aku akan drive kereta untuk ke office. Tak nak benda sama berulang. Kalau semuanya terjadi sebab aku takpelah jugak. Ni tak, bukan sebab aku langsung kot. Tak pasal-pasal nak kena fikir nak polish ke wax lah apa kebenda yang aku pun tak berapa tahu. Sekarang baru tahu peranan seorang lelaki. Memang aku perlukan lelaki dalam hidup jugaklah. Haha. SIOTT je.

Okaylah, Nak sambung buat kerja. Nak release tension je ni.


Aisya suka emo

By Aisyah Rahim at Monday, June 27, 2011 1 suka menconteng =)
Dah nak dekat bulan 7. Dulu every July mesti saya akan excited gila. Tapi sekarang tak lagi. Sebab semuanya dah berubah. Orang cakap perkara yang dah lepas jangan dikenang-kenang. Teruskan dengan yang mendatang. Chaiyok!

Terbaik lah! Hehe

By Aisyah Rahim at Monday, June 27, 2011 2 suka menconteng =)
Okay, hari Jumaat last week adalah hari yang paling best sekali sebab dapat exercise secara tak sengaja. Terbaeklah.

Tepat jam 5 petang adalah waktu tamat office hour. So, saya adalah seorang pemalas dan takut untuk menempuh jammed di luar sana, jadi saya pun tunggulah di office dulu sehingga berasa yakin untuk menempuh jalan yang dah kurang jammed. Hihi. Okaylah, dalam pukul 6.++ pm tu bangun dari kerusi empukku di office dan menuju ke pintu keluar. Tiba-tiba rasa nak bergosip pula, maka singgahlah saya di tempat seorang member di office yang kebetulan duduknya berhampiran dengan pintu keluar. Borak punya borak sampai malas nak balik. Biasalah girls story. Saya sangat suka bergosip tau. Masa tengah-tengah gosip tu suddenly black out ok. Ingatkan nothing happened, so continue gossiping. Tiba-tiba alarm bunyi. Aku dah macam neves, okay bukan 'macam' la but 'memang' neves dah sebab first time rasa macam tu. Before this just fire drill je kot, so tak rasa lah takut sangat. Hihi.

Lepas alarm bunyi tu aku pun siap lah nak balik sebab dah macam takut kan. So, keluar lah pergi ke lift, lift pula tak boleh guna then ada something turun dari bumbung tu. Aku lagi lah neves. Terus lari masuk office, haha sumpah funny at that time. Nasib tak ramai orang.


Dalam tu ada lift

Tak lama lepas tu terus decide nak turun guna tangga sebab ada annoucement mengatakan yang kejadian ni mungkin mengambil masa yang agak lama. Haih. Gelap kot tangga tu. Aku dah lah penakut. So, kugagahi jua. Haha jiwang jap.

Kau bayangkanlah turun dari level 32 sampai ground floor. Terbaeklah. Macam apa je sebab tak pernah exercise. Hehe. Menggigil dowh kaki aku. Parking kereta pula dekat level -4. Lagi 4 3 tingkat kena turun tangga. Sampai-sampai dekat kereta terus rest macam tak pernah rest. Penaaaaaaaaaaaaaaaatt sangat. Huhu. Lepas 30 min teus drive balik.

Fuhh lega dapat rest..


Unplanned to Genting

By Aisyah Rahim at Friday, June 24, 2011 3 suka menconteng =)
Hello & Happy Friday.

Rasa macam lama tak mengupdate blog saya yang sepertinya dah bersawang ni. Tapi bukan 'macam lama' tak update, 'memang lama' pun tak update. Lately busy sikit. Buat-buat busy ke betulbetulbusy ke just aku yang tahu. Haha. Sakit hati kan. Tak tak. Actually memang betul pun busy. Hari tu asyik balik rumah pukul 7 lebih. Penaaaaaaaaaaattt sangat.

Aku tak ingat dah bila kejadian ni berlaku tapi nak kata lama ke baru ke pun not very sure la. So, masa kejadian tu, yang terlibat dalam kejadian ni are me, Ayu and Munet. Semuanya 'tanpa dirancang, tapi seperti dirancang'. Hehe. Aku suka semua ni. Hihi. Aku suka berjalan-jalan seprti ini. So, malas nak story panjang lebar. Just layan the pictures. Kesian Munet coz jadik our (me & Ayu) photogrpher. Hehe. Thanks to Abang Munet. Nanti kau dah kawen, siapalah nak jaga kitorang lagi. Huhu.


On the way to Genting

Budak gedix

Bajet model
Kitorang tido dalam kereta je kot. Haha. Entah pape je. Lepas bangun terus jalan-jalan sekitar Genting. Masa tu jalan-jalan je. Hihi. Tak main game kat sana pun.

Adik beradik angkat. Hehe

Model lagi

Fees

Cover tapi tak jadik

Berlakon

Bagi peluang kat Munet

Breakfast pagi lepas bangun tido.

Setelah berulang kali naik turun escalator

Perasan nak jadi Super hero
Setelah penat-penat berjalan, we all turun dari Genting. On the way turun tu, Munet tanya ada apa dekat Gohtong Jaya sebab masa turun tu nampak signboard Gohtong Jaya. So, aku & Ayu pun cakap jom lah pergi sana tengok ada apa. Aku ingat tak ada apa pun. Tiba-tiba nampak strawberry farm, so ronda-ronda sana kejap. Best kan semuanya 'tanpa dirancang'. Hehe




Muka budak-budak gembira

At strawberry farm

Dapat berlakon makan berry je la..
Dah habis. Jom balik. Sampai rumah around 6 pm kot. Lepas hantar Munet dekat SK, aku & Ayu tersangkut jem. Hadoi. Thats whylah lambat sampai rumah. Lepas tu terus rushing sebab ada hal yang perlu disetelkan.

Till the next update. Hihi. Next trip Insyallah. Nanti I story ye if ada.

Tata

sabar tu separuh daripada iman. kan kan?

By Aisyah Rahim at Friday, June 17, 2011
Aku tengah bengang ni. Entahlah, lately busy dengan kerja di opis plus banyak je masalah yang nak datang. Sampai bengang aku tau. Pastu ada je benda yang boleh buat jantung aku ni macam sesak sampai darah ni nak jalan pun tak senang. Bencilah!

Aku sampai malas nak pikir masalah apa-apa pun just nak enjoy and nak hidup ni happy go lucky as a baby. Boleh happy2, tak ada masalah nak difikirkan kan. Penatlah sampai kadang-kadang rasa macam tak berguna je. Macam tak perlu ada je pun takpe. Ah lantaklah korang paham ke tak. Aku memang tengah bengang nak mampus sekarang ni. Rasa malas tu tak payahla nak cakap, Tuhan je tahu.

Apa yang aku boleh buat just bersabar jela. Apa lagi nak boleh buat? Kang kalau aku cakap lebih-lebih kang ada pulak yang terasa hati. Tak cakap pun susah. Ada lagi bila aku call je belom pun sempat nak habis cakap dah letak. Please lah. Macam apa ntah. Hish bengang betul. Aku rasa nak nangis pun ada. Rasa macam dah lemah sangat dah sampai tak mampu nak tahan. Ok if ada anyone yang read this entry just ignore je buat macam tak ada apa-apa k. Aku pun malas nak pikir dah. Orang kadang-kadang bukannya paham pun perasaan kita kan. Bukan senang nak puaskan hati semua orang.

Ok Bye! 

When am bored

By Aisyah Rahim at Thursday, June 02, 2011 1 suka menconteng =)
Those pictures are credit to Willy. Thanks William coz capturing and editing all those pictures. Actually dah lama nak update but I always don't have mood to update, that's why la dah lama tak update.

So, here we goes. Pictures ni semua saya tengah mengada-ngada. Sila muntah ye haha.


Budak gedixness

Kuat berangan-angan

Gossip girl

Okay ni je nak update buat masa ni. Bila ada mood lagi, I will update more and more. Haha. Tapi tunggulah ye zaman bila mahu update.

Ok bye.

 

Aisya Rahim Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare