Satu peringatan

By Aisyah Rahim at Sunday, December 06, 2009
Hola.

Semalam saya tidur adalah agak lewat. Mula-mula plan nak tidur awal. Tapi tak tahu macammana saya terpack all my stuff yang nak di bawa balik KL again.

Saya balik KL on 15/12/2009 night. Mula-mula dah beli tiket bus 10/12/2009 but told my mom to change the date. Ok done that. Actually masa balik cutu hari tu, saya bawa balik banyak sangat barang sampai kena tinggal dengan Kakak tu. Sebenarnya saya yang minta ditinggalkan. Pardon me. If nak tahu lebih lanjut, click here.

Okay, mari sya ceritakan sedikit sebanyak tentang sya. Tak banyaklah, Okay, starting from 6/7/2009 until 20/11/2009, I must take the Practical course which mean almost 5 month like that. Practikal dekat Menara TM. During 5 moth practical, Ihave rent  a room at Flat Kg Kerinchi. So that dekat dengan Menara TM. Since dah tamat practicak thats why balik hari tu. Bawa balik banyak barang tujuannya tak nak bawa balik KL lagi. After thi, only one sem to go. I am studying at UKM Bangi. So, aktiviti pindah randah semua diuruskan sendiri cause my parents susah nak datang KL due on their busy. Sigh!

Okay tak nak cerita panjang sah.

After dah pack semua my stuff. Around 3++ a.m I go to my bed to have a sleep. Sekarang ni after dah 5 bulan practical asyik bangun awal, selalu je susah nak bangun lewat. Automatically around 6++a.m mesti terjaga. WTF lah.. Haha. Tapi bangu awal untuk solat lah. Maksud I bila dah bangun solat susah untuk sambung tidur. Kalau dulu bole je. Ni dah nak start study hope bole tidur bangun lewat. Tapi tak juga kalau dah kuliah awal pagi. Apa punya budak nak minta bangun lewat. Baguslah bangun awal kan. Mengucap mengucap. Tak ada kaitan.

Okay dag bangun pagi tu kemas-kemas rumah apa yang patut then tolong mama sikit-sikit kat dapur even tolong tengok itu adalah one type of tolong rite. Haha. Kidding!

Dah siap semua  saya makan untuk breakfast. Mihun goreng. Bihun ke mihun? Siapa tau? Ok lepas makan, start aktiviti blogging. Read blogs and read something interesting.

Aruond 1++P.m saya tertidur sampai pukul 4++ p.m macam tu. Lama sangat mungkin sebab tak cukup tidur kot.

Haaaa... Ini yang saya nak cerita sebenarnya. Mimpi yang menyebakan saya terjaga. Saya tak ingat sangat mimpi tu. Vut what I've remember is when we are in car, we must locked our car. Bukan masa tak ada dalam kereta je nak kunci pintu Kunci pintu kereta yang saya maksudkan ni adalah, contohnya masa kita nak beli gorang pisang tepi jalan atau stop whent traffic light is red. Kadang-kadang ada kereta yang auto lock tu tak apa, yang tak auto lock tu sila lock ok. Ingat!

Ini kerana, peragut-peragut sekarang dah makin maju. Boleh je diorang bukak pintu kereta kita cepat-cepat then rompak kita. Takut kan? So, be ware!

Satu lagi ada sesetengah kereta yang bila kita tak kunci pintu, secara autonya bonet pun tak kunci. Itu pun kena be ware! Mana tahu ada pearagut yang bijak akan pergi bukak bonet since dia tahu kita tak lock car.

Ini adalah satu peringatan sahaja. Untuk kita ambil iktibar daripada mimpi saya.

Orang kata tidur sebelum Zohor tak apa. Kan?

2 suka menconteng =):

Aidi-Safuan on December 6, 2009 at 10:32 PM said...

banyak dengar kes orang kena ragut time trafict light merah...for gurls,sila simpan handbag gucci besar anda tuh kat bawah seat kalo drive sorang2 okay

Aidi-Safuan on December 6, 2009 at 10:32 PM said...

banyak dengar kes orang kena ragut time trafict light merah...for gurls,sila simpan handbag gucci besar anda tuh kat bawah seat kalo drive sorang2 okay

 

Aisya Rahim Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare