Deko Deko

By Aisyah Rahim at Friday, December 04, 2009
Ouh peringatan. Ini bukan rancangan deko-deko yang dekat TV3 tu yea. Ini cerita aku mengenai gotong-royong mengemas rumah yang dah lama tak dikemas. Oh yeah!.Ohoho~

Pagi tadi aku bangun dalam pukul 10 lebih macam tu. Sebab hari ni dah dibagitahu awal-awal sebenarnya untuk kemas bilik aku. Bukan kemas apa actually nak exchange  almari dekat bilik adik aku ke bilik aku. Kerana almari di sana lebih muat untuk perempuan ok. Perempuan yang banyak songeh macam aku. Haha. Bukan tak nak beli almari baru, mama cakap tak lama lagi nak pindah ke Sungai Petani. Rumah dah lama siap tapi tak pindah-pindah sebab banyak masalah yang perlu diselesaikan misalnya pertukaran tempat kerja my parents. Ok dah tak nak lari tajuk (Haha tajuk pun tak ada kena mengena even adalah sikit kan).


Sumpah semak gila before kemaskini dijalankan.

Ok yang aku boleh jadi rajin ni sebab every Frday akan ada orang datang kemaskan rumah. Bukan pemalas okay cuma tak berkesempatan. Ececeh alasan. Okay abaikan. Penat oh pindah-pindahkan emua. Tapi apa yang penting KERJASAMA. Tak nyanyi okay.

Tengah kemas-kemas barang nak angkat apa yang patut, aku terjumpa ini.



Okay aku tahu ini tak ada apa pun bila pandang cuma ini membuatkan aku teringat sangat kerana ia adalah pemberian seseorang kepada aku. Ouh touching. Ingat juga dia padaku. Ececeh jiwang.

Dah penat lelah segala bagai, akhirnya DONE with flying colours. Haha tipu je. Ini bukan exam yang dapat result cemerlang. Ini dengan rasa sangat puas hati.


Ini belum siap semua baju nak gantung. Cuma puas hati nampak kemas.


Ini dia yang tak seberapa.

Finally siap!

Maybe akan ada sedikit perubahan di masa akan datang.

6 suka menconteng =):

Zool Blogger on December 5, 2009 at 12:12 AM said...

First time ke sini.
Rajin2lah mengemas barang ye..
Rajin singgah blog saya
Zool

Aisyah Rahim on December 5, 2009 at 12:20 AM said...

Thanks coz sudi singgah ke sini.
Okay akan saya selalu kemas bila berada di rumah.

onniey84 on December 7, 2009 at 9:42 AM said...

huhu rajin gak mengemas..kalau saya kena ada mood, bru rajin kemas..

Evi LoLyta on December 7, 2009 at 2:51 PM said...

salam ziarah

Johny Tim on December 7, 2009 at 10:26 PM said...

Ingat menang deko deko td hehe..

Visit My Blog - Johny Tim

Aisyah Rahim on December 7, 2009 at 10:44 PM said...

hehe...
kalau menang saya lagi suka tau...
tapi macam mana yea nak menang deko deko?
teringin jugak

 

Aisya Rahim Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare