Selamat Tinggal Sayang

By Aisyah Rahim at Sunday, September 26, 2010
Ini cerita sedih okay. Sila buat-buat feel sedih mulai saat ini. Ni boleh dikatakan bedtime story la untuk sesiapa yang tidur lewat tu. Huhu. =p

Dalam sebuah hutan, ada seekor haiwan yang bernama Bear. Dia dilahirkan keseorangan dan tidak berkembar. Huhu. Dia sangat sunyi lalu mencari pasangan untuk menemaninya setiap masa.

Bear nama diberi
Carik punya carik dan setelah berpenat lelah mencari pasangan lalu berkenalanlah Bear dengan Frog yang rupanya biasa-biasa je. Mereka berkenalan secara tak sengaja. Bayangkanlah Brar habitatnya di darat dan Frog pula kebanyakan masanya dihabiskan di air.Tetapi susah senang mereka tetap harungi bersama. Bear berjanji sumpah setia semua cukuplah. Walaupun mereka jarang nersama, namun cinta mereka tetap kuat. Cewahh! Setelah lama mereka bersama, tiba-tiba perangai Bear sedikit demi sedikit telah berubah. Frog terperasan namun dibiarkan sahaja mungkin Bera hanya mengalami masalah kot. Tetapi tanpa disedari ada sesuatu yang terselindung dengan perubahan Bear tu.

Bear dan Frog
 Rupa-rupanya tanpa disedari Frog, Bear telah jatuh cinta dengan Patrick. Maybe Patrick cantik lagi kot dari Frog. Hehe. Patrick memang cantik sikit dari Frog pun. Mereka menjalinkan perasaan cinta aecara senyap-senyap dan di luar pengetahuan Frog. Tetapi Frog dapat mengetahui apa sahaja tentang Bear walaupun Bear tidak jujur padanya. Kesian Frog kan. Frog ni dalam diam dia kuat investigate tau. Bukan calang-calang Frog tau. Lama kelamaan Bear memungkiri janjinya pada Frog. Maksudnya Bear minta break dengan Frog tanpa memberi alasan yang kukuh. Tetapi Frog tidak berpuas hati. Bear mengaku yang ini semua hanya salahnya seorang. Mana mungkin! Tetapi Frog dengan redha dan rela hatinya melepaskan Bear demi kebahagiaannya. Setelah berusaha mencari sebabnya, akhirnya Frog dapat tahu apa sebab sebenarnya Bear berpaling tadah sebelum mengetahui yang Bear menjalinkan cinta senyap dengan Patrick. Frog merana jugaklah seketika.  

Bear yang berbahagia di samping Patrick tercinta
Frog selalu berdoa untuk kebahagiaan Bear tak kira Bear dengan siapapun. Yang penting Bear bahagia. Seronok bukan kepalanglah Bear tu. Tetapi yang kesiannya Frog lah yang sanggup berkorban. Huhu. Kesian dekat Frog lagi sekali. Takpe, Frog kan kuat semangat.

Saya selalu doakan kebahagiaan Frog tu. Amin.

Semoga Bear tak buat lagi kesalahannya pada makhluk alam yang lain.

Good Night

2 suka menconteng =):

Saya Budak Baik on April 12, 2011 at 11:29 AM said...

nanti saye fowardkan kt Yusry KRU.. mntak dia watkan citer nie.. hahah

Aisyah Rahim on April 15, 2011 at 2:16 PM said...

hehe..baiklah... sy tgu sampai cite ni keluar... =p

 

Aisya Rahim Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare