Say YES to DIET!

By Aisyah Rahim at Wednesday, September 28, 2011
Assalamualaikum w.b.t,

Hai all. Sedar tak sedar dah nak habis raya. Yeay sukanya bila raya dah habis. Kuranglah sedikit majlis yang melibatkan makan-makan. Sejak minggu lepas asyik dipenuhi dengan open house dan majlis hari raya di office. Makin banyaklah saya makan. Memang naiklah berat badan rasanya. Semua makanan yang ada nak disumbatkan dalam mulut. Rasa tak puas bila tak mencuba semua jenis makanan yang dihidangkan. Padahal dulu boleh je tak makan sangat. Sekarang ni ha pelik bebeno asyik mahu makan makan makan dan makan. Boleh dikatakan pantang jumpa makanan lah asyik bernafsu je. Bukan bernafsu apa, bernafsu terhadap makanan. Heeee.

Saya suka bila nak habis raya. Hopefully, saya punya tabiat pemakanan back to the normal. I can't stand like this anymore. Huwaaaa. Hari-hari termengah-mengah sebab perut full aje. Tapi kan, if kita asyik makan makan makan dan makan dengan kadar yang luar biasa dari biasa dalam jangka masa seminggu dua, berat badan kita boleh naik mendadak ke? I always thinking on that and concern too. Arghhh. Yes, I was too obsessed with overweight and really don't know why. Tsk tsk tsk! =( Maybe it was because me looks so chubby previously. Di ejek oleh people around me tu biasalah. Sampai sentap okay. Hish sumpah tak suka. Boleh nangis kot.

Now ni tengah bersemangat nak berdiet semula. Ingat nak start exercise la. Sebab badan dah seriusly berat. Huh! Unloikkkeee! Tapi tak tahulah menjadi ke tak. Hopefully menjadilah azam baru tu sebab selama ni asyik bersemangat nak ke gym tapi tak pernah pun. Semangat je lebih. Bak kata orang, hangat-hangat tahi ayam je. Kahkahkah!

Saya punya aim nak cecah berat as low as 50 or below than that. Amin.. Sekarang sumpah tak tahu berat dah naik ke turun. Tapi rasa macam dah naik. Serius risau. But then some said badan saya tak nampak naik while some said I dah berisi. Ish ish. See, I was too worry on that.

Okaylah, tu je saya nak rambling today.

Xoxo =)



3 suka menconteng =):

Akulah Pak Lan on September 28, 2011 at 8:05 PM said...

ikut cara pak lan

bgn pagi exercise, sebelum tidoq pun exercise.

nak gain back 6 pack punya pasai.

hahaha

Billy on September 29, 2011 at 8:59 AM said...

friday gym!

Aisyah Rahim on September 29, 2011 at 9:31 AM said...

Pak Lan --> Macam tak sempat je nak exercise pepagi. Haha.

Billy --> We go together2 la Billy =p

 

Aisya Rahim Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare