This is the best feeling

By Aisyah Rahim at Monday, August 08, 2011
Date : 8 Aug 2011
Time : 1.00a.m

Assalamualaikum.
Tengok date and time above. Dah lewat untuk tidur dalam bulan-bulan puasa macam ni. Yela, mana nak boleh tidur sedangkan aku asyik membuta je satu hari ni. Sangat teruk walau takdelah teruk sangat bagi aku, cuma teruk bagi bakal mertua aku kot. Hihi. Just a joke okay.

Aku saja je rasa macam nak mencoret dalam diary kesayangan aku ni. Tak tahu nak update apa. Rasa macam sama je everyday pun. Haa.. I owe u all the redang story, promise u guys will update the story. Hihi. Tonite aku learn something. Nanti aku boleh la kot buat sendiri. Thanks kepada yang sudi mengajar. Aku hargai sangat-sangat.

Esok dah start kerja. Malasnyaaaaaa nak bangun pagi. Adehh... (Buat muka malas). HIhi. Tadi mama call tanya aku berani tak drive untuk balik Kedah for Raya. Benda ni buat aku takut bila ditanya macam tu. If tak tanya aku okay je and very confident. Tapi bila ditanya, serius confident tu hilang sedikit demi sedikit. I will think of that again.

Lately ni aku selalu menghadapi masalah konflik perasaan. Bercampur baur lah. Sampai aku rasa sesak nafas kadang-kadang. Kadang-kadang tu aku rasa happy je, dan kadang-kadang tu aku rasa sedih jugak. Entahlah, aku tak tahulah aku berada di zon selesa ke tak. Bila sekali aku dah kena penyakit yang seumpama dengan ni, memang susahla nak hilang kan. Tapi aku suka. Hihi. Aku rasa happy je selalu. Tapi tak nak happy sangat. Aku cuba nak kawal emosi sebaik mungkin. Bak kata seseorang tu "Jangan sampai emosi tu mengawal awak". That is soooo true I guess". Tapi kadang-kadang tu aku selalu kalah dengan emosi. Hmm.... How it can be happened? All I know is that is my fault. Perhaps. Tapi aku tak nak rasa tu hilang sebab aku betul-betul perlukannya. Cuma tak tahu sampai bila aku akan terus menunggu. Wait and see jelah.

Sedar tak sedar dah nak masuk lapan hari kita berpuasa. Tapi aku baru tujuh hari lah. Awal-awal dah tak complete. Hmm. Tak sabar rasanya nak balik ke rumah di Kedah. Rindu nak bergurau dan bergaduh manja dengan family tersayang. Hihi.

Okaylah, nak try tidur dah ni. Jangan lupa niat puasa ye dan selamat menunaikan ibadah puasa untuk readers yang beragama Islam.

P/s : Bila berita gembira itu akan tiba?


  

3 suka menconteng =):

Akulah Pak Lan on August 8, 2011 at 8:27 AM said...

Ala..tak jauh pun KL- Kedah..baru balik weekend lepas..ajak sepupu sepapat or kgkwn teman pun dah OK..

Aisyah Rahim on August 8, 2011 at 9:13 AM said...

Yelaaa. Tp my mom still worried jugak...
Membuatkan sy pun lack of confident..
=(

Akulah Pak Lan on August 9, 2011 at 9:12 AM said...

Biasa la mak-mak..paklan pun mak risau jugak...takpa..balik ramai2..nanti bleh tukaq driver..bijak tak cadangan yang datang dari manusia yang genius ni? hahaha

 

Aisya Rahim Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare